Het eerste Sallandse zomerfeest is een feit. Na alle door Corona afgelastingen van diverse Zomerfeesten, gaat het nu dan echt gebeuren! Midzomerfeest Mariënheem houd een fysiek feest, met prachtige bands, kermis en volop vermaak en Ja..... er mag geknuffeld worden 2, 3 en 4 Juli.

Normaal gesproken vieren we ons Midzomerfeest in het weekend rond de langste dag. Gezien de berichtgeving rondom de Corona-regelgeving, zou deze dan zeker geen doorgang kunnen vinden, vandaar dat deze al vroegtijdig verplaatst werd voor 1maal naar 2, 3 en 4 juli 2021. Hopende dat er dan meer versoepelingen plaatsvinden en dat we er dan alsnog er vol voor kunnen gaan.

Deze hoop werd door de berichtgeving alsmaar minder, feestvieren op anderhalve meter, daar is Mariënheem een veel te hecht dorp voor, dus....we zetten vol in op een online feestje verbonden met elkaar via de Midzomerradio, een programma wat alweer staat als een huis.

15 juni wisten we niet anders dan dat we een online feestje gingen houden, 16 juni belde de gemeente met de vraag of we het zagen zitten om een fysiek tentfeest te gaan organiseren en waarin de gemeente kon helpen om dit te realiseren. S ‘avonds zaten we met bestuur en gemeente bij elkaar. 18 Juni Bestuur en commissies komen samen tot een besluit dat er dan toch een fysiek midzomerfeest plaats gaat vinden.

 Feest vieren in een bubbel zoals dat dan heet!


Iedereen (behalve wie twee keer gevaccineerd is) testen in Zwolle Deventer of Almelo via testen voor toegang om een negatief testbewijs te laten zien bij de ingang van het feest. Als organisatie weet je dat je voor een enorme uitdaging komt te staan!

Nu staat er een prachtig programma en echt iedereen werkt mee, denkt mee en we voelen ons allemaal even verantwoordelijk. Prachtig om te zien wat er dan loskomt in ons mooie kleine dorp. 300 vrijwilligers zijn opgetrommeld uit Mariënheem en buurdorpen in één week tijd. Er moet nog veel gebeuren maar je merkt aan alles dat het goed komt, zeker als je ziet dat de kaartverkoop als een speer loopt, mensen zijn dus toch bereid moeite te doen om te gaan testen voor een toegang, oftewel testen voor het prachtige mMdzomerfeest.

Als voorzitter wil ik dan ook iedereen super bedanken dat we in deze zeer korte tijd het voor elkaar gebokst hebben, een prachtig programma neer te zetten, daar mogen we met z’n allen zeer trots op zijn.

Vrijwilligers, sponsoren en ook de gemeente Raalte super bedankt. Laten we er met ons allen een schitterend weekend van maken.

Heel veel plezier!

Namens het bestuur,

Raymond Holtmaat

Deel dit via social media