Op zaterdag 12 maart plant de Sallandse stichting Hoopheggen in Mariënheem. Hoopheggen helpt enthousiaste grondeigenaren om een heg langer dan 200 meter in één ochtend te planten. Ze geeft beplantingsadvies, besteld het plantgoed en helpt mee om de heg de grond in te krijgen. Dat doet zij graag met een hoop vrijwilligers, want vele handen maken licht werk.

 

We planten aan de oostkant van het dorp. Pas een week van te voren delen we de plek en de andere praktische details, omdat we dan weten of het vriest of niet, of het door kan gaan of niet. In verband met catering (iedereen krijgt koffie/thee en lunch) en COVID, geeft iedere planter zich op via de website en zorgen dat er niet te veel mensen spontaan ter plekke aan sluiten. 

Op een plantdag kan iedereen zich aanmelden als planter via https://hoopheggen.nl/acties/
Kinderen zijn ook welkom!

Planning
9:00 Ontvangst met koffie/thee en introductie door Hoopheggen en heggeneigenaar over de missie

9:30 Starten met planten

10:30 Koffie/thee/koek 

11:00 Planten

12:45 lunch

Nut 

De eigenaar heeft een erf op de overgang van het van oorsprong kleinschalige kampenlandschap en het Haneveld. Van de kleinschaligheid (en de daarbij horende biodiversiteit) is nu niets meer over. We herstellen in dit landschap de verdwenen erfbeplanting met heggen. Met onze heggen (ruim 200 meter lang) verbinden we een bomenlaan en een houtwal. Zo herstellen we het landschap en geven we de biodiversiteit een broodnodige opkikker.

Kom je mee planten? 

Haal een ochtend een frisse neus en herstel het landschap waar je met regelmaat langsrijdt op de fiets of met de auto. 

Hoopheggen heeft inmiddels al 15 kilometer aangeplant, waarvan een groot deel in Salland. Voor dit plantseizoen staat er10 kilometer op de plantagenda.

Deel dit via social media