Boerderijviering 7 mei 2023

Wat werden we gastvrij onthaald op het biologische melkgeitenbedrijf van de familie Reimert aan de Wissinkweg! We hebben gezongen, gelezen, gebeden, gevierd. Vaak komt de agrarische sector in het nieuws. Daar zien we de kern van wat leven is: zorgen voor ons voedsel, zorgen voor dieren. Boeren doen dat met hart en ziel. Dankzij die kern van het leven zijn we allemaal met elkaar en met onze wereld verbonden. In deze viering zijn we daarbij ook nog eens met ons gelovige leven verbonden.

Bij de familie Reimert hoorden we Gerard en Ans, de huidige generatie, die gekozen heeft voor de biologische melkgeiten. En we hoorden de jonge generatie Lisa met haar vriend Dennis, die ook verbonden is aan zijn eigen melkveebedrijf. Een uitdaging om dat te combineren. Ze willen in de toekomst op het melkgeitenbedrijf gaan wonen om van daaruit beide bedrijven te leiden. Lisa heeft daarnaast haar hobby in de moestuin. Op die manier zijn deze boeren van betekenis voor onze voedselketen en dus voor ons voedsel.

Uiteindelijk zijn we allemaal van betekenis, mogen we er zijn zoals we zijn. Daarover lazen we. Vanuit een inspiratiesessie van Dirk de Wachter: ‘Je bent waardevol en door Mij bemind, je mag er zijn zoals je bent’. Een vrije vertaling van psalm 139. Dat geldt onze boeren, dat geldt ons allemaal, met onze eigen taken, talenten, eigenaardigheden en betekenis in onze wereld.

Lonneke Gunnink – van den Berg

foto's Gerard Achterhoek  klik HIER

Deel dit via social media