Dit persbericht is belangrijk voor alle verenigingen/stichtingen die nieuwe initiatieven willen opstarten. Het Coöperatiefonds van Rabobank Salland richt zich op eenmalige investeringen in projecten waarvan bijvoorbeeld Mariënheem langdurig profijt van heeft. Elk jaar wordt een deel van de winst vanuit het Coöperatief Dividend uitgekeerd aan Sallandse gemeenschappen, lokale initiatieven worden hierdoor ondersteund.

De leden van de Rabobank bepalen welke initiatieven een bijdrage ontvangen, zij hebben op deze manier een aandeel in het stimuleren van de leefbaarheid en vitaliteit van de verschillende kernen in Salland.

Vier keer per jaar komt de Commissie Coöperatiefonds van Rabobank Salland bijeen om alle aanvragen te beoordelen. In 2014 werd in totaal € 179.000,- aan Salland terug gegeven. Met een bijdrage van het Coöperatiefonds worden investeringen mogelijk gemaakt, waarvan een groot deel van de samenleving kan profiteren.

Heb jij of iemand die jij kent zo’n initiatief, kijk dan eens op de website van Rabobank voor de mogelijkheden, want ook in mei wil de commissie graag weer veel aanvragen behandelen.

Meer informatie is te vinden bij Coöperatiefonds op de website www.rabobank.nl/salland.

In Mariënheem is dankzij dit fonds onder andere de serre bij de ontmoetingsruimte van de buurtwinkel mogelijk gemaakt, dit was een initiatief van Plaatselijk Belang – Dorpsvervraaiingscommissie Mariënheem.

Deel dit via social media