Dat er zoveel moois is, als je maar kijkt: Als ik samen met man door een druilerig bos wandel. Dat er voor jongste weer dingen rondgemaakt zijn. Als mijn dochters samen de slappe lach hebben. Dat dat is om een grapje van hun vader, mijn man. Als mijn man mij aan het lachen maakt.

 

Dat de feeststollen gekocht zijn. Als mensen bij winkels afstand houden. Dat de postbode kerstkaartjes bezorgt. Als we kunnen zwaaien naar onze favoriete postbode. Dat videobellen bestaat. Als ik sterrenstof krijg van een vriendin.

De kerstlichtjes aan ons plafond. Nieuwe batterijtjes voor het minikerstboompje. Het gourmetstel in de kast. Jip- en Jannekebubbeltjeswijn. De speelgoedkerststal op de schouw. De lichtjes langs onze dakrand.

Supermarktmedewerkers. Post- en pakketbodes. Voedselvoorzieners. Drogisterijmedewerkers. Onderwijzend personeel. Mensen in de zorg.

Dat mensen naar elkaar kunnen luisteren. Dat zoveel mensen zo inventief zijn. Dat mensen bemoedigende woorden uiten. Dat je op zoveel plaatsen eten af kan halen. Dat er een kerstprogramma voor het dorp is. Dat heel Mariënheem verlicht is door honderden boompjes met duizenden lichtpuntjes.

We zetten ons dorp samen in het licht. Letterlijk en figuurlijk. Mijn beste medeMariënhemers: Heb óók dit jaar een mooie kerst, en samen op naar een stralend 2021!

Deel dit via social media